شنبه ۳ آبان ماه ۱۴۰۴
EN/ES
فارسی
 
اخبار اتاق مشترک

فائو: سالانه بيش از يك ميليارد تن مواد غذايي در جهان نابود مي شود

تهران- سازمان كشاورزي و خواروبار سازمان ملل متحد (فائو) اعلام كرد: سالانه بيش از يك ميليارد تن مواد غذايي در سطح جهان از بين مي رود يا هدر داده مي شود كه با كاهش آن مي توان جمعيت بيشتري را غذا داد.

به گزارش گروه اقتصادي ايرنا به نقل از پايگاه اطلاع رساني فائو، همه ساله تقريبا يك سوم غذايي كه در سطح جهان براي مصرف انسان توليد مي شود، يعني چيزي در حدود يك ميليارد و 300 ميليون تن از بين مي رود يا هدر داده مي‌شود.
فائو، ميان از بين رفتن غذا و هدر رفتن آن تفاوت قايل شده و اعلام مي‌كند: از بين رفتن غذا در فرايندهاي توليد، برداشت و پس از برداشت اتفاق مي افتد كه اين امر به ويژه در كشورهاي در حال توسعه به دليل ضعف ساختارهاي زيربنايي شامل حمل و نقل، منابع آب و ... ، سطح پايين فناوري و سرمايه گذاري در سيستم توليد مواد غذايي است.
در مقابل، هدر رفتن مواد غذايي مشكلي است كه بيشتر در كشورهاي صنعتي رخ مي دهد و در اغلب موارد توسط خرده فروشان و مصرف كنندگان با انداختن مواد خوراكي به داخل سطل زباله انجام مي شود.
بر اساس گزارش فائو، در اروپا و شمال امريكا، سرانه هدر رفت مواد غذايي توسط مصرف كنندگان، 95 الي 115 كيلوگرم در سال است در حالي اين سرانه در ساب صحراي افريقا (بخش‌هاي جنوبي صحرا) و جنوب و جنوب شرق آسيا شش الي 11 كيلوگرم در سال است.
بر اساس اين گرارش، سرانه كل توليد غذا براي مصرف انسان در كشورهاي ثروتمند، 900 كيلوگرم در سال و در كشورهاي فقير 460 كيلوگرم در سال است.
بنا به اين گزارش، در كشورهاي در حال توسعه، 40 درصد ضرر و زياني كه به مواد غذايي وارد مي شود مربوط به فرايند پس از برداشت و سطوح توليد است در حالي كه در كشورهاي صنعتي، اين 40 درصد در سطوح مصرف كننده و خرده فروشي اتفاق مي افتد.
در اين گزارش آمده است، از بين رفتن مواد غذايي در طول فرايند برداشت و ذخيره سازي به معني درآمد از دست رفته براي كشاورزان كوچك و قيمت‌هاي بالاتر براي مصرف كنندگان فقير است و كاهش اين زيان مي تواند به طور مستقيم و آني بر درآمد كشاورزان و امنيت غذايي مصرف كنندگان تاثير بگذارد.
از بين رفتن مواد غذايي و تلف شدن آن شامل تمام منابع اصلي از جمله آب، زمين، انرژي، كارگر و سرمايه مي شود و با توليد و انتشار گاز گلخانه‌اي موجب گرم شدن زمين و تغييرات آب و هوايي آن مي‌شود.
در اين گزارش آمده است، در كشورهاي در حال توسعه مشكل به طور عمده مربوط به ضعف فناوري، مديريت پس از برداشت، تداركات، ضعف ساختارهاي زيربنايي، ضعف بسته بندي و ضعف بازاريابي در انطباق بهتر توليد و تقاضا با يكديگر است.
بنابراين توصيه فائو به اين كشورها، تقويت زنجيره عرضه مواد غذايي با كمك كردن به كشاورزان كوچك و ايجاد ارتباط مستقيم ميان آنها و خريداران است.
به اعتقاد فائو، بخش‌هاي خصوصي و دولتي در كشورهاي در حال توسعه بايد سرمايه گذاري بيشتري در ساختارهاي زيربنايي و نيز مرحله بسته بندي و آماده سازي غذا بكنند.
در كشورهايي با درآمد بالا و متوسط، كاهش از بين رفتن مواد غذايي و هدر رفتن آن تا حد زيادي با تشويق مصرف كنندگان به استفاده درست ميسر است.


تاریخ خبر: 13900224
نوروز مبارک - بهار 1404
جشنواره ملی حاتم 28 آذر ماه برگزار می گردد- آذر 1402
ایران به ریاست شورای بین‌المللی زیتون انتخاب شد
جلسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و اسپانیا با معاونت امور بین الملل اتاق ایران برگزار شد
آدرس جدید دفتر کارگزاری درخواست ویزای اسپانیا- آبان 1402
آرشیو
 
 




Tel: +9821-88345734
Fax: +9821-88345736
Email : info@isbc.ir     iranandspain@gmail.com
 پس از ارسال ایمیل حتما با دبیرخانه اتاق مشترک
 تماس بگیرید و از رسیدن پیام خود مطمئن شوید



هشدار مهم اتاق بازرگانی ایران واسپانیا

اتاق مشترک بازرگانی ایران و اسپانیا به اطلاع عموم فعالان اقتصادی می‌رساند که در ماه‌های اخیر مواردی از استفاده نادرست از عنوان این اتاق در فراخوان‌ها و اطلاعیه‌های مرتبط با اعزام هیأت‌های تجاری، برگزاری نمایشگاه‌ها و ارائه خدمات مسافرتی مشاهده شده است.

بدین‌وسیله تأکید می‌شود که صرف عضویت اشخاص حقیقی یا حقوقی در اتاق مشترک، به‌هیچ‌وجه به‌منزله تأیید عملکرد، مواضع یا فعالیت‌های اجرایی ایشان از سوی اتاق نیست.

از این‌رو، از همه فعالان اقتصادی محترم درخواست می‌شود پیش از هرگونه اقدام یا همکاری بر اساس اطلاعیه‌هایی که تحت عنوان یا با ادعای همکاری اتاق مشترک بازرگانی ایران و اسپانیا منتشر می‌شود، نسبت به صحت و اصالت آن از دبیرخانه رسمی اتاق استعلام نمایند.

بدیهی است هرگونه سوءاستفاده از نام، نشان یا اعتبار اتاق مشترک بازرگانی ایران و اسپانیا از طریق مراجع ذی‌صلاح حقوقی قابل پیگیری خواهد بود.

EN/ES - فارسی - عضویت - ورود اعضاء
تماس با ما

کليه حقوق اين سايت متعلق به اتاق بازرگانی ایران و اسپانیا می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
طراح: روزبهان یوسفی