وبینار بازار سرمایه ایران به کدام سو می رود 30 مرداد 99 ساعت 18 با حضور اعضای اتاق مشترک و علاقمندان و با سخنرانی دکتر مولوی برگزار شد
در ادامه به رئوس مطالب مورد بحث اشاره می شود:
آینده بازار سرمایه ایران به کدام سو می رود؟
سرمایهگذاران همیشه باید در ذهن داشته باشند که مهمترین معیار این نیست که چقدر بازدهی بدست آوردهاند بلکه بازدهی در مقابل ریسک متحمل شده مهم است. در نهایت، هیچچیز برای سرمایهگذار نباید مهمتر از توانایی خوابیدن آسوده در شب باشد.
«سث کلارمن»
روز اول که منفی شد بسیاری گفتند فردا بهتر خواهد شد، روز دوم هم بازار قرمز پوش بود و این روند تا سقوط ۱۷۰ هزار واحد ادامه داشت.
بسیاری عدم انسجام و تایید و تکذیب های دارا دوم را عامل دانستند، بسیاری دیگر طرح گشایش را و وعده انتشار اوراق نفتی را عامل این نزول دانستند.
بسیاری فراتر رفتند و آن را یک نقشه نامیدند و این روند همچنان ادامه دارد.
به راستی بازار سرمایه ایران به کدام سو میرود؟
آیا انتظارات تورمی کاهش یافته؟
آیا روند نقدینگی متوقف شده است؟
آیا بنیان های اقتصاد ایران تغییراتی داشته اند؟
آیا حقوقی ها از بازار خارج می شوند؟
آیا این یک اصلاح زودگذر است؟
آیا امکان سقوط بازار وجود دارد؟
آیا طولانی تر شدن زمان معاملات برای بازار مناسب است؟
آیا حقیقی ها به درجه ای از تسلط در سرمایه گذاری رسیده اند که در دوران معاملات دچار رویکرد های هیجانی نشوند؟
آیا آزادسازی سهام عدالت می تواند بورس را به سمت بحران ببرد؟
آیا تا ۹۰ روز دیگر که انتخابات امریکا برگزار خواهد شد بورس تهران چگونه عکس العمل نشان خواهد داد؟
تاثیر خبر توافق با چین و در صورت اجرایی شدن چه تاثیری بر بازار سرمایه خواهد داشت؟
بانک مرکزی و تاثیر آن بر آینده بازار سرمایه
بانک مرکزی را بانک بانکها و یا بانک دولت نیز میگویند، زیرا همان اعمالی که بانکها برای اشخاص انجام میدهند، بانک مرکزی برای سیستم بانکی و یا دولت انجام میدهد. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مسئول تنظیم و اجرای سیاست پولی و اعتباری براساس سیاست کلی اقتصادی کشور است (بند (الف) ماده ۱۰ قانون پولی و بانکی کشور). هدف بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران حفظ ارزش پول و موازنه پرداختها، تسهیل مبادلات بازرگانی و کمک به رشد اقتصادی کشور است (بند (ب) ماده ۱۰ قانون پولی و بانکی کشور). بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران دارای شخصیت حقوقی است و در مواردی که در قانون پولی و بانکی پیش بینی نشده است، تابع قوانین و مقررات مربوط به شرکتهای سهامی خواهد بود (بند (ج) ماده ۱۰ قانون پولی و بانکی کشور).
آیا عملکرد رئیس کل بانک مرکزی برای بر بازار سرمایه تاثیر دارد؟
بله به شدت!
فقط کافیست تاثیر نرخ دلار و تاثیرش را بر شاخص بسنجید
کافیست تاثیر نرخ بهره بر بازار ها را ببینیم!
و …
پس اگر می خواهید اینده بازار سرمایه برایتان قابل تصور تر باشد، سخنان رئیس کل را رصد کنید.
تورم انتظاری بر تورم واقعی اثر میگذارد
در بخش بزرگی از تصمیمات فعالان اقتصادی، نرخ رشد قیمتها که تعیینکننده قیمتهای آتی است، نقش مهمی دارد. در صورت پیشبینی کاهش نرخ رشد قیمتها (نرخ تورم انتظاری) بسیاری از خریدها به تعویق افتاده، تغییر مییابد یا منتفی میشود که اثر تعدیلکننده بر جریان افزایش قیمتها دارد (نرخ تورم واقعی). در طرف عرضه اقتصاد نیز پیشبینی کاهش رشد قیمتها، موجب تسهیل تصمیمگیری برای فعالیتهای تولیدی و کاهش رشد قیمت تمام شده تولیدات میشود که در نتیجه، فشارهای افزایش قیمتی عرضهکنندگان را تقلیل میدهد. این فرآیند در نهایت منجر به کاهش رشد قیمتهای واقعی میشود (نرخ تورم واقعی). به این ترتیب، مشاهده میشود از این منظر، تورم انتظاری عامل مهمی در تورم واقعی است. به بیان دیگر میتوان عنوان کرد، تا حدودی واقعیات در سایه انتظارات شکل میگیرد.