پنج شنبه ۱ آذر ماه ۱۴۰۳
EN/ES
فارسی



ملاقات با شرکت اسپانیایی فعال در زمینه انواع یخچال‌های فروشگاهی- آبان 1403
یکی از شرکت های پیشرو اسپانیایی در زمینه انواع یخچال‌های فروشگاهی، هتلی، رستورانی، سوپرمارکتی، یخچ...
اسپانیا بازیگر کلیدی در عرصه اقتصاد جهانی
اسپانیا : پلتفرمی جهانی برای تجارت و سرمایه گذاری بین المللی آنچه در این webzin آمده است: ...


اسپانیا

ایران

 
اخبار اتاق ایران و اسپانیا

اتاق ايران:توسط مرکز تحقیقات و بررسی های اقتصادی اتاق ایران بررسی شد؛سرمایه گذاری مستقیم خارجی در دنیا و منطقه
در نشست مرکز تحقیقات و بررسی های اقتصادی اتاق ایران، سرمایه گذاری مستقیم خارجی در دنیا و منطقه مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی اتاق ایران، در این جلسه" اعظم فیروزی" کارشناس مرکز تحقیقات و بررسی های اقتصادی اتاق ایران در این خصوص اظهار کرد: از سال 2006 و 2007 توجه بیشتری به سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI )شده است و سرمایه گذاری خارجی به این معناست که شرکتی در یک کشور خارجی سرمایه گذاری و پروژه ای در آن کشور اجرا می کند.
وی افزود: در این نوع سرمایه گذاری مدیریت و کنترل پروژه را شرکت خارجی در دست دارد و حق اظهار نظر و سهم بالای 10 درصدی از آن این شرکت است.
وی به محل های سرمایه گذاری مستقیم خارجی اشاره کرد و گفت: سرمایه سهامی ، سرمایه گذاری مجدد درآمدها و وام های بین شرکتی مدل های این نوع سرمایه گذاری به شمار می روند و سرمایه گذاری عمرانی و ادغام و تملک به عنوان دو روش سرمایه گذاری مستقیم خارجی محسوب می شوند.
فیروزی یادآور شد: بالای 90 درصد از سرمایه گذاری مستقیم خارجی از نوع ادغام تملک است، به این ترتیب که یک شرکت توسط شرکت دیگر و یا ادغام با آن شکل می گیرد.
به گفته وی سال 2007 اوج دوران سرمایه گذاری های خارجی است، اما از سال 2008 میلادی این روند سیر نزولی داشته است که کاهش رشد اقتصادی، کمبود نقدینگی و کاهش میل شرکت ها به سرمایه گذاری به دلیل ریسک بالا از جمله دلایل این مساله به شمار می آیند.
وی توضیح داد: در غرب آسیا که ایران نیز جزو این منطقه است، در سال 2008 نرخ رشد سرمایه گذاری خارجی منفی 21 درصد بوده است که یکی از دلایل عمده آن کاهش نرخ نفت محسوب می شود.
این کارشناس مرکز تحقیقات اتاق ایران تصریح کرد: کشورهای آمریکا، انگلستان، فرانسه، کانادا، هلند، چین، هنگ کنگ، اسپانیا ، روسیه و آلمان جزو 10 کشور اولی هستند که دارای بیشترین ورودی FDI بوده اند و در مجموع کشورهای توسعه یافته دو سوم ورودی سرمایه گذاری های مستقیم خارجی را به خود اختصاص داده اند.
وی ادامه داد: خروج سرمایه از کشورهای در حال توسعه یافته افزایش 20 درصدی داشته که بیشترین سهم آن مربوط به شرکت های فرا ملیتی است.
وی ابراز کرد: در کشورهای جنوب شرق آسیا میزان سرمایه چین و هنگ از بقیه کشورها بیشتراست و هنگ کنگ ، چین و کره جنوبی سه کشور برتر منبع جریانات سرمایه در بین کشورهای جنوب شرق آسیا هستند.
همچنین این کارشناس تأکید کرد: برخی شرکت های فرا ملیتی تمایل به پراکنده کردن سرمایه گذاری های خود دارند که این موضوع می تواند مورد توجه ایران برای جذب سرمایه های آنها قرار گیرد.
" شبنم فروحی" کارشناس مرکز تحقیقات اتاق ایران نیز در ادامه این نشست با اشاره به استانداردهای صندوق بین المللی پول در BPM6 (آیین نامه تراز پرداخت ویرایش ششم) و سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه  BD4 (معیار تعریف سرمایه گذاری مستقیم خارجی ویرایش چهارم) به ارایه برخی تعاریف از جمله سرمایه گذاری مستقیم خارجی FDI ،سرمایه گذار مستقیم و موسسه سرمایه گذاری مستقیم و همچنین موارد خاص در FDI   پرداخت.
وی این موارد را شامل شبه شرکت ها، موسسات یا بنگاههای اقتصادی فراساحلی، واحدهای تجاری با مقاصد خاص (SPEs )، واسطه های مالی ، خرید و فروش زمین توسط غیر مقیمان، اکتشاف منابع طبیعی برشمرد.
وی همچنین در ادامه توضیحاتی درخصوص نحوه اندازه گیری معاملات(جریانات) و موجودی های ) FDI انباشت سرمایه) که خود شامل مبنای ثبت آمار، اجزای سرمایه گذاری مستقیم و اندازه گیری سرمایه گذاری مستقیم است، ارایه کرد.
این کارشناس اتاق ایران افزود: بر اساس گفته های IMF و UNCTAD آمار سرمایه گذاری مستقیم خارجی در ایران درست تهیه  نمی شود و برخی موارد از جمله اکتشاف منابع طبیعی و سود متراکم بایستی در آمار  FDI ایران منظور شود که تا به حال این گونه نبوده است، ولیکن پرسشنامه ای که توسط UNCTAD تهیه شده بود در سال گذشته در سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی ایران مطرح و پس از توافقات لازم نهایی شد و قرار بر آن شد که زین پس آمار سرمایه گذاری مستقیم خارجی در ایران بر اساس آن تهیه و سپس به UNCTAD   ارسال شود. 

 
برگزاری دوره آموزشی اصول تجارت جهانی 
 دفتر بین المللی دریانوردی (IMB ) وابسته به اتاق بازرگانی بین المللی (ICC ) در روزهای 4 تا 9 ماه اکتبر، دوره سالانه آموزشی اصول تجارت جهانی را برگزار می کند.
هدف از برگزاری بیست و چهارمین دوره سالانه آموزش تجارت ، شناسایی فرصت ها در مدیریت ریسک های کسب و کار و بررسی دیدگاه های جدید در تحقق و تبیین اهداف توسعه است.
عناوین این دروس عبارت از: بررسی انواع قرارداد در تجارت جهانی، فساد مالی در تجارت، هوش تجاری، قصور در پیمان نامه اجاره کشتی تجاری، بیمه های حمل و نقل کالا، دعاوی قضایی بین المللی و استرداد سرمایه،, مدیریت ریسک در چشم انداز تجارت بین المللی، است.
منبع: سایت اتاق ایران

تاریخ خبر: 13881206
دیدار هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و اسپانیا با سفیر اسپانیا در ایران- مهر 1403
راهنما و دستورالعمل نحوه دریافت لیست حقوق، دستمزد و پرداخت حق بیمه جاری
هیئت تجاری اسپانیا در نمایشگاه بیوتی‌ورلد خاورمیانه2024
ثبت‌نام، ارزیابی و انتخاب صادرکننده نمونه ملی سال 1403
راهنمای تجارت با اسپانیا 2024
آرشیو
 
 



Contact us
Tel / Fax: +9821-88381350
Email : info@isbc.ir     iranandspain@gmail.com
 پس از ارسال ایمیل حتما با دبیرخانه اتاق مشترک
 تماس بگیرید و از رسیدن پیام خود مطمئن شوید




تذكر مهم اتاق بازرگانی ایران واسپانیا به فعالان اقتصادي
 اين اتاق در خصوص سوء استفاده از نام اتاق بازرگانی ایران و اسپانیا درخصوص اعزام هيأت‌هاي بازرگاني و برگزاری نمایشگاههای داخلی و خارجی به عموم فعالان اقتصادي در اين باره هشدار داد كه شرح كامل آن در ادامه مي‌آيد: بارها ديده شده است كه اشخاص حقيقي يا حقوقي با عنوان اتاق بازرگانی ایران و اسپانیا، اقداماتي مي‌كنند كه لزوماً مورد تأييد اتاق نيست. برهمين اساس شايسته است در مورد اصالت و صحت، فراخوان‌هاي مختلفي كه به منظور اعزام هيأت‌هاي بازرگاني بخش‌ خصوصي به خارج از كشور، ميزباني هيأت‌هاي تجاري در ايران، صدور ويزا و خدمات مسافرتي، برگزاري همايش‌هاي مختلف و مانند آن، تحت نام اتاق بازرگانی ایران و اسپانیا يا به‌عناوين ديگر و يا با ادعاي همكاري اتاق منتشر مي‌شود، از دبیرخانه اتاق، استعلام شود.البته سوء استفاده از عنوان اتاق بازرگانی ایران و اسپانیا نيز قابل پي‌گيري حقوقي است.
EN/ES - فارسی - عضویت - ورود اعضاء
نظر خواهی و پیشنهادات - عضویت در سایت - تماس با ما

کليه حقوق اين سايت متعلق به اتاق بازرگانی ایران و اسپانیا می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
طراح: روزبهان یوسفی