با حضور اعضا و علاقمندان روز4 دی ماه 1399 برگزار گردید. آقای دکتر مولوی به نکات ذیل اشاره کردند:
یس جمهور بایدن پس از روی کار آمدن،ممکن است به دو گام اولیه متعهد شود. مرحله نخست لغو ممنوعیت تبعیض آمیز سفر به آمریکاخواهد بود که ایرانیان را به علت سطح حضور شهروندانش در ایالات متحده، بیشتر از دیگرملتها تحت تاثیر قرار داد. گام دوم به تخفیف فوری تحریمهای مرتبط با مقابله با بیماریکووید ۱۹ مربوطخواهد بود که با صدور مجوز برای تجهیزات درمانی و دارویی به صورت یک کانال اختصاصیبرای بانکهای بین المللی، شرکتهای حمل و نقل، بیمهها و دیگر شرکتهای خدماتی برایکمک به دسترسی ایرانیان به درمان پزشکی همراه خواهد بود.
همچنین دستورالعمل تحریمی جدیدی برایاین گروهها و سازمانهای امدادرسان بین المللی صادر خواهد شد تا نحوه کار فوری، مستقیمو قانونی آنها در قبال این تراژدی در ایران بدون هراس از مجازت تعیین شود. همچنینباید برای نهادهایی که قبلا مراقبتهایی علیه آن ها صورت میگرفت نامههای تسهیل سازیصادر شود تا به آنها اطمینان دهد اگر در تجارت بشردوستانه با ایران به منظور حمایتاز تهران در پاسخدهی به کووید۱۹ اقدام کنند، هدف تحریم ایالات متحده قرار نمی گیرند.
تنظیمات هرگام اولیه دیپلماتیک بایدبراساس «آرامش برای آرامش» در منطقه و برای کاستن از سطح تنشهایی صورت بگیرد که دریک سال گذشته در منطقه رخ داد. چنین ترتیباتی لازم نیست که با جزئیات و مفصل بیان شوداما هر دو طرف ایران و آمریکا باید از حملات و فشار خود بکاهند.
دولت جدید ایالات متحده در مورد پروندههستهای ایران چند گزینه دارد. نخست بازگشت دوطرفه واشنگتن و تهران به برجام است.در این مرحله برنامه هستهای ایران در ازای بیشترین مقدار کاهش تحریمها به عقب بازمی گردد. این ممکن است آسانترین توافقی باشد که به سرعت قابل حصول است زیرا چارچوبآن در قالب برجام پیش از این طراحی شده است. از دیدگاه قوانین ایالات متحده، این امرنیازمند بازبینی کنگره نیست زیرا برجام در سال ۲۰۱۵تحت قانون بازنگری هستهای ایران(INARA) مورد ارزیابی قرار گرفت.
این گزینه همچنین تاثیرگذارترین اقدامبر گروه ۱+۵ نیزمحسوب میشود به ویژه برای متحدان اروپایی که برجام را ارزشمند می دانند و برای هرفردی که موفقیت این اقدام را نشانهای بارز از کارآمدی دیپلماسی چندجانبه میداند.
گزینه دوم در پرونده هستهای شاملتوافقی کوچکتر مشابه برنامه اقدام مشترک(JPOA) است که در سال ۲۰۱۳ تصویبشد. این توافق موقت برنامه هستهای ایران بود که به برجام منتهی شد یا همچون تلاش«امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه در سال ۲۰۱۹که برای گفت وگو بر سر یک معامله بیندولت ترامپ و ایران وارد عمل شد.
سومین گزینه درپرونده هستهای، مذاکرهفوری بر سر توافقی تازه بر روی برجام است که به مسائلی گسترده می پردازد. در مقابلایالات متحده کاهش تخفیفهای بیشتر از برجام را قبول می کند که شامل فقط شامل تحریمهایثانویه نمیشود بلکه برخی محدودیتها برای شرکتهای ایالات متحده درتجارت با ایرانرا هم شامل میشود و به ایران مجوز استفاده از دلار را در معاملهها میدهد