اخبار اتاق ایران و اسپانیا
تلاش بیهوده اروپا
كارشناسان: اروپا براي نجات اقتصاد منطقه يورو بيهوده تلاش مي كند.
تهران- همزمان با نشست وزراي اقتصاد اتحاديه اروپا در بروكسل و كشيده شدن كشورهاي ايتاليا و اسپانيا به ورطه ورشكستگي و ركود، كارشناسان تلاش هاي مقامات اروپايي را براي جلوگيري از گسترش بحران بيهوده توصيف كردند.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا و به نقل از راديو فرانس اينترنشنال، در حاليكه وزراي اقتصاد اتحاديه اروپا به نمايندگي 27 كشور عضو اين اتحاديه در بروكسل دور هم جمع شدند تا راهكاري را براي جلوگيري از گسترش بحران مالي و ورشكستگي اقتصادي در اروپا بيابند، سهام بازار بورس كشورهاي ايتاليا و اسپانيا روز گذشته با سقوط مواجه شد.
بر اساس اين گزارش وزراي اقتصاد اتحاديه اروپا از دور روز پيش در بروكسل دور يكديگر جمع شده بودند تا از گسترش بحران مالي اتحاديه اروپا كه تا كنون كشورهاي يونان ، ايرلند و پرتغال را تحت تاثير قرار داده، جلوگيري كنند و از سرايت آن به كشورهايي چون ايتاليا و اسپانيا كه شواهد نشان مي هد اين كشورها نيز به ورطه سقوط اقتصادي نزديك شده اند، جلوگيري كنند.
بر اساس اين گزارش، ظاهرا نشست سران اروپايي در بروكسل كارساز نبوده است، چرا كه كشورهاي ايتاليا و اسپانيا با سرعت بيشتري نسبت به قبل به بحران نزديك مي شوند.
شاخص سهام اف تي اس ايي ميلان روز سه شنبه تقريبا با چهار درصد سقوط مواجه شد و بازار سهام و بورس مادريد در اسپانيا نيز از اين وضعيت مستثني نماند.
در اسپانيا نيز روز گذشته شاخص سهام ايبكس با سه و هفتاد و پنج صدم درصد سقوط مواجه شد.
ميزان برابري يورو واحد پول اتحاديه اروپا با دلار نيز روز گذشته به پايين ترين حد خود در چهار ماه گذشته رسيد.
از سوي ديگر انتشار اخبار مربوط به سقوط سهام ميلان باعث شد تا گيوليو تره مونتي وزير اقتصاد و دارايي ايتاليا خيلي زود اجلاس بروكسل را ترك كند.
وي عذر خود را در رابطه با ترك اجلاس بروكسل چنين عنوان كرد كه قصد دارد به رم بازگشته و بر روي طرح هايي كه براي بودجه رياضتي در نظر گرفته شده است، كار كند.
دولت ايتاليا پيشتر از بودجه رياضتي چهار ساله اي به ارزش 40 ميليارد يورو خبر داده بود و اعلام كرده بود كه با تعيين اين بودجه رياضتي قصد دارد تا سال 2014 ميزان كسري بودجه اين كشور را تا ميزان دو دهم درصد كاهش دهد. ميزان كسري بودجه ايتاليا در سال گذشته معادل 4 و شش دهم درصد اعلام شده بود.
بر اساس اين گزارش، ايتاليا يكي از كشورهايي است كه ميزان بدهي عمومي آن در بالاترين سطح در جهان قرار دارد و ميزان رشد اين كشور نيز پايين ترين ميزان رشد در اروپا است.
از سوي ديگر ضعف دولت سيلويو برلوسكوني نخست وزير ايتاليا نيز يكي از دلايل عمده اي است كه به هم ريختگي بازارها مالي و اقتصادي اين كشور دامن زده است.
اين درحالي است كه النا سالگادو وزير اقتصاد و دارايي اسپانيا نيز با اشاره به وضعيت موجود در كشورهاي اسپانيا و ايتاليا اعلام كرده است كه هيچ ربط منطقي در پس آشفتگي هاي موجود در بازار وجود ندارد چرا كه كشورهاي اسپانيا و ايتاليا هر دو از اقتصاد قوي برخوردار هستند.
بر اساس اين گزارش، بحران اقتصادي در اسپانيا از سال 2008 ميلادي و به دنبال بحران قيمت املاك و مستقلات در اين كشور به وجود آمد كه بيكاري مهمترين نتيجه آن بود بطوريكه ميزان بيكاري در اين كشور در فصل اول سال 2011 ميلادي به 21 و بيست و نه درصد رسيد.
در حال حاضر به عقيده كارشناسان امر، ملاحظات جدي وجود دارد كه كشورهاي ايتاليا و اسپانيا نيز در ورطه اقتصادي اروپا دنباله روي كشورهاي يونان ، پرتغال و جمهوري ايرلند خواهند بود و بدون شك آنان نيز به بسته كمك هاي مالي اتحاديه اروپا و صندوق بين المللي پول احتياج پيدا خواهند كرد و به دنبال آن خواهند بود.
تاریخ خبر: 13900427 دیدار هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و اسپانیا با سفیر اسپانیا در ایران- مهر 1403 راهنما و دستورالعمل نحوه دریافت لیست حقوق، دستمزد و پرداخت حق بیمه جاری هیئت تجاری اسپانیا در نمایشگاه بیوتیورلد خاورمیانه2024 ثبتنام، ارزیابی و انتخاب صادرکننده نمونه ملی سال 1403 راهنمای تجارت با اسپانیا 2024 آرشیو
|